Meikar: skandaal kõigutab taas Reformierakonna usaldusväärsust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Aasta eest rahastamisskandaali algatanud ning hiljem Reformierakonnast välja heidetud Silver Meikari hinnangul kõigutab valimispettuse skandaal taas Reformierakonna usaldusväärsust, mille saaks taastada vaid juhul, kui korraldada uued juhatuse valimised, auditeerida ja parandada sisevalimiste süsteemi ning teha muudatusi ka parteisiseses juhtimisstruktuuris.

Meikar ütles Postimehele, et valimispettuse skandaaliga on järjekordselt kõikuma löönud usaldus Reformierakonna vastu ning seda nii erakonnas sees kui avalikkuses laiemalt.

Usalduse taastamiseks tuleks tema hinnangul tellida väline audit erakonna sisevalimissüsteemi läbivaatamiseks ning korraldada uued juhatuse valimised. Ta viitas riigikogu reformierakondlasest liikme Andrei Korobeiniku sõnadele, mille kohaselt oli viimastel juhatuse valimistel kahtlaseid hääli kolm-neli protsenti, ning märkis, et uute valimiste korraldamine oleks usalduse taastamiseks vältimatu.

Lisaks oleks Meikari hinnangul tark üle vaadata ka erakonna juhtimissüsteem, arvestades seda, et samasugust võltsimisskeemi on kasutatud parteis juba pikemat aega. «Kuidas on võimalik, et arendusjuhid teevad selliseid samme ja jäävad vahele alles mitu aastat hiljem, kui Eesti Ekspress toob välja vastavad arvud? See näitab, et reaalne kontroll ei toimi ja süsteemis on vead,» lausus ta.

Tema sõnul on praegu selge, et sisevalimistel võltsiti liikmete hääli ning vaidlus käib vaid selle üle, kas see toimus peakontori või Kristiina Ojulandi korraldusel. «Väline auditeerimine, uued valimised ja juhtimissüsteemi parandamine on ainsad võimalused, mis erakonnale on jäänud, et taastada mingitki usaldust,» lisas Meikar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles