Ametnike eetikanõukogu pole ikka veel suudetud moodustada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Arvet Mägi

Ametnike eetikanõukogu loomise määruse jõustumisest on möödas kaks kuud, kuid endiselt pole seda kokku kutsutud.

Kui Reformierakonna aukohus otsustanuks ka valimispettusega seostatud Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi erakonnast välja visata, oleks ta vähemalt esialgu siiski maavanemana jätkanud, sest riigil puudub organ, mis annaks hinnangu riigiametnike eetilistele probleemidele, kirjutab Õhtuleht.

Rahandusministeeriumi alluvusse loodav nõukogu peaks määruse kohaselt koosnema üheksast liikmest, kellest viis-kuus oleksid avalikus teenistuses ametnikud ja ülejäänud mitteametnikest eksperdid.

«Läbirääkimised käivad ja niipea, kui koosseis on paigas, esitatakse see valitsusele kinnitamiseks,» ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Politoloog ja kehtiva avaliku teenistuse eetikakoodeksi koostaja Ivar Tallo ütles Õhtulehele, et komisjoni loomine on kestnud aastaid, kuid valitsusele on see tegelikult vastumeelne ja ta on selle kinnitamise kaks korda tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles