Läti pensionärid nõuavad vähemalt 250-latist pensioni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti Pensionäride Liit ei nõustunud täna kompromissiga ning otsustas nõuda parlamendilt kõikide pensionide indekseerimist 250 latini, ütles liidu esimees Andris Siliņš BNSile.

Pensionäride Liit pidi täna otsustama, mida vastata pensionäride konsultatiivkogus saavutatud kompromissile - indekseerida sel aastal ainult väikesed pensionid 200 latini.

«Otsustasime täna enamushäältega seda mitte toetada. Kui konsultatiivkogu lepib pensionide indekseerimisega 200 latini, siis meie palume seimil tõsta see piir 250 latini,» ütles Siliņš.

Läti Pensionäride Liit kogus sel kevadel 102 000 allkirja nõudmisele, et taastataks pensionite indekseerimine, mis külmutati majanduskriisi tõttu.

Sotsiaalminister Ilze Viņķele teatas eelmisel nädalal pärast pensionäride konsultatiivnõukogu istungit, et jõuti kompromisslahenduseni, mille järgi tõusevad väikesed pensionid septembris keskmiselt 4,6 lati võrra (6,5 euro). Sellise indekseerimise peale kulub sel aastal umbes 10 miljonit latti (7,1 miljonit eurot) ning järgmisel aastal 30,5 miljonit latti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles