Edward Lucast üllatas, kui hale kuju on Herman Simm tegelikult

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: prokuratuur

Vene spionaažist raamatu «Pettus» kirjutanud Briti ajakirjanik Edward Lucas ütles ajalehele Põhjarannik antud intervjuus, et kohtudes Herman Simmiga oli tema jaoks üllatav, kui hale kuju on Simm tegelikult.

«Üllatus oli, kui hale kuju on Herman Simm tegelikult. Oleks oodanud näha teda stabiilsemas psüühilises seisus,» rääkis Lucas, kirjutab Põhjarannik.

«Tema maailmapilt on nii kummaline, ta usub kõiksugu konspiratsiooniteooriaid,» lisas ta. «Küsisin talt inglise keele kursuste kohta Beaconsfieldis, kenas Inglise maakohas, kuidas seal oli. Ja ta vastas, et pole oma elus nii palju homosid näinud. Vabamüürlased, homoseksuaalid – see poleks nii imelik madalama astme politseitöötaja puhul 1990. aastate alguse Tallinnas, aga et juhtival kaitseministeeriumi töötajal, kel on ligipääs kõrgtasemel infole, on nii moonutatud maailmapilt üllatav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles