Sotsid lõid oma meesteühenduse

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE üldkogu ajal kogunenud meesühenduse algatusrühm.
SDE üldkogu ajal kogunenud meesühenduse algatusrühm. Foto: SDE

Eile koos olnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus kiitis heaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna meesühenduse asutamise. Vastloodud ühendus soovib tõstatada poliitikas senisest jõulisemalt probleeme, mis puudutavad  meeste tervist, haridust, tööd ja peresuhteid.

«Meesühenduse kokkukutsumise eesmärk on algatada kompleksivaba diskussioon Eesti mehe rolli üle moodsas ühiskonnas ning tasakaalustada võrdõiguslikkuse käsitlust avalikkuses. Meeste mured on senini põhjendamatult vähe tähelepanu  saanud,» ütles algatusrühma eestvedaja, erakonna juhatuse liige Lauri Läänemets.

Meeste teemadega spetsiifiliselt tegelemise vajadust kinnitas ka viimane Inimarengu Aruanne, mis hoiatas mitmete ühiskonnale ohtlike tendentside eest. «Meie kõrgkooli lõpetajatest on vaid 30 protsenti mehed. Põletavateks probleemideks on samuti meeste suremus noores eas ja meeste tervisehädad,» märkis Läänemets.

Ühenduse algatusrühma kuuluvad Ivari Padar, Indrek Saar, Lauri Läänemets, Rein Randver, Karel Rüütli, Jüri Morozov, Tarvo Sarmet, Jörgen Siil, Rene Tammist, Anto Liivat, Igor Kopõtin, Janar Tiiroja, Ivo Romet, Arne Lapõnin ja Mart Parind.

Eesti erakondadest on SDE esimene, kelle juures tegutseb lisaks naisühendusele ka meesühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles