Põhikooli- ja gümnaasiumiseadus saab ööistungi

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps, Keskerakonna fraktsiooni liige.
Mailis Reps, Keskerakonna fraktsiooni liige. Foto: Toomas Huik

Tänasel põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse teisel lugemisel on riigikogu Keskerakonna fraktsioon lubanud kasutada kõiki võimalusi, et seaduse menetlust võimalikult pikaks venitada.

Kultuurikomisjoni keskerakondlasest liige Mailis Reps ütles, et ööistung tuleb ja ilma vaheaegadeta läheb seaduse täismenetlus südaööni või üheni, kirjutab ERR.

Repsi sõnul Keskerakond lihtsalt tekitab olukorra, et seda menetlust ei saa varem lõpetada ning ainuüksi küsimused, kõned ja sõnavõtud võtavad tunde.

Reps lisas, et hetkel on veel lootus, et ehk on koalitsioon valmis mõnes punktis läbi rääkima ning punktid, mida Keskerakond tahab seadusest välja jätta puudutavad õpetajate koormust, klassijuhataja tasu kaotamist ja õpetajate atesteerimist.

«Eks me kaalume seda, kuidas kõige mõjusamalt selle seaduse poolt tekitatavat kahju ära hoida. Kui seda kahju aitab ära hoida istungite minek öösse, siis me selle ees kõhklema ei löö,» lisas omalt poolt fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles