Lastetoetuste ja koolitoidu kaitseks koguti üle 21 000 allkirja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitse liit sõdib tasuta koolitoidu säilimise eest.
Lastekaitse liit sõdib tasuta koolitoidu säilimise eest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lastekaitse liidu pöördumisel, millega taotletakse lastetoetuste ja tasuta koolitoidu säilimist, on allkirja andnud ligi 21 000 inimest ja 30 organisatsiooni.

7. mail kogunesid lastekaitse liidu algatusel erinevad perede ja laste heaolu pärast südant valutavad valitsusvälised organisatsioonid, et arutada riigieelarve kärpimise tõttu peretoetuste ja tasuta koolitoidu säilitamise vajalikkust, teatas liit.

Arutelu tulemusena koostati avalik pöördumine vabariigi valitsusele, millega on ühinenud 30 organisatsiooni ja 20 957 kodanikku. Pöördumine antakse sotsiaalminister Hanno Pevkurile üle täna.

Lastekaitse liit on seisukohal, et kõik lapsed on võrdväärsed ja neil on õigus võrdsele kohtlemisele. Igal lapsel on õigus riigi toetusele ning erilist tähelepanu tuleb pöörata erivajadustega ja vaesusriskis lastele.

Liit loodab, et valitsus järgib ka edasistes eelarvearuteludes põhimõtet säilitada 300-kroonine lastetoetus ja tasuta koolilõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles