Hiina meedia: USA on maailma suurim küberluurekelm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA on maailma suurim küberluurekelm, süüdistas Hiina meedia täna seoses uute paljastustega, mis väidavad, et Ühendriikide luure hankis infot hiinlaste tekstisõnumitest.

«Need süüdistused koos varasematega on väga murettekitav märk,» ütles riiklik uudisteagentuur Xinhua kommentaariks USA endise luuretöötaja Edward Snowdeni Hongkongi ajalehele antud usutluse kohta.

«See näitab, et Ühendriigid, kes on pikka aega püüdnud etendada küberrünnakute süütut ohvrit, on osutunud meie aja suurimaks kaabakaks.»

Snowden ütles eile Hongkongi meediale, et USA luureteenistused on kogunud informatsiooni miljonitest hiinlaste tekstisõnumitest, millele pääseti ligi kohalike mobiilsideettevõtete serveritesse häkkides.

Snowdeni sõnul murdsid USA luureametnikud muu hulgas sisse maineka Pekingi ülikooli ja riikliku telekommunikatsioonifirma andmebaasi.

Xinhua märkis, et nüüd püüab USA nõuda Snowdenit ametlikult välja Hongkongil, kus too redutab.

«Aga teised riigid ootavad Washingtonilt esmalt oma maine taastamist. Muu hulgas võlgneb ta selgituse Hiinale ja tesitele riikidele, kelle järel ta väidetavalt luuras. Tal tuleb jagada maailmaga oma salajaste häkkimisprogrammide ulatust ja eesmärke.»

Xinhua märkis, et USA ja Hiina on olnud mõlemad häkkimise ohvrid ja selles vallas koostööd teinud. «Pall on nüüd Washingtoni väljakupoolel. USA valitsusel oleks mõistlik liigutama hakata, et teiste riikide mured hajutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles