Päästeamet saadab Jordaaniasse logistikaeksperdi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Asuküla
Rainer Asuküla Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti päästemeeskonna liige, päästeameti Ida päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Rainer Asuküla sõidab täna rahvusvahelisele humanitaarabimissioonile Jordaaniasse.

Päästeameti teatel on ligi kuu aega kestev missioon Asukülale neljas, varem on ta 2005. ja 2011. aastal käinud missioonil Pakistanis ja 2010. aastal Haitis.

ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti Genfis asuv peakorter on teinud rahvusvahelise humanitaarpartnerluse riikidele ettepaneku toetada neid uue põgenikelaagri rajamisel Azraqi linna lähistele Jordaanias.

Välisministeeriumi finantseerimisel toetab päästeamet humanitaarpartnerluse toetusmissiooni ühe logistikaeksperdiga laagri püstitamisel ning viie moodulmaja soetamisega baaslaagri püstitamiseks ameti personalile. Uus laager peaks mahutama 130 000 inimest ja seda plaanitakse ehitada kolmes etapis.

2011. aasta märtsis alanud lahingud Süüria ülestõusnute ja valitsusvägede vahel on põhjustanud põgenikevoo naaberriikidesse. Kokku on riigist põgenenud üle 1,4 miljoni inimese. Jordaanias on üle 480 000 registreeritud või registreerimist ootava põgeniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles