Õiguskantsler uurib ametnike ID-kaartide hüvitamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart ja lugeja.
ID-kaart ja lugeja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õiguskantsler Indrek Teder selgitab, miks ühes ametiasutuses väidetavalt hüvitatakse teenistujale teise, üksnes töövahendina kasutatava ID-kaardi hankimise kulu, teises aga mitte.

Õiguskantsleri poole pöördus inimene, kes tõstatas küsimuse, mis puudutab ID-kaardi hankimisega seotud kulu käsitlemist avaliku teenistuse seaduse järgi teenistusülesannete täitmiseks vajaliku kuluna, mille hüvitamist on avalikul teenistujal õigus taotleda, kirjutab Õhtuleht.

Avalduses kirjeldati avaliku teenistuse eri asutuste erinevat praktikat, mille puhul ühes väidetavalt hüvitatakse teenistujale teise (ilma pildita) ja üksnes töövahendina kasutatava ID-kaardi hankimise kulu, teises aga mitte.

Õiguskantsler tutvus avaliku teenistuse käsiraamatu selgitava osaga, millest nähtub, et ametnikule hüvitatava kuluna on silmas peetud selliseid kulusid, mis on otseselt vajalikud teenistusülesannete täitmiseks. Sellisteks kuludeks võib pidada kulusid, ilma milleta teenistusülesannet täita ei saaks või kannataks oluliselt selle kvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles