Politsei hoiatuslaskudega lahutatud jõugud kaklesid raudtorudega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus
Kaklus Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Möödunud laupäeval Haapsalu tanklas politsei hoiatuslaskudega lahutatud kaklejate vastasseis oli alanud juba tund varem kesklinnas, politseinike sekkumise ajal kakeldi juba raudtorude ja kurikatega.

Kella 5.15 paiku sekkusid tavapärast patrulli tegevad politseinikud Haapsalu kaubanduskeskuse ees kahe seltskonna sõnelusse, kirjutab Lääne Elu. Haapsalu kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhin kinnitas, et tegemist oli samade meestega, kes hiljem Uuemõisa tanklas kaklesid.

Korrakaitsjaile tundus, et seltskondade vahel võib tekkida tüli. Politsei soovitas neil rahuneda ja lahkuda. Seepeale lahkus üks meestesalk oma autoga, teine võttis takso.

Ühe seltskonna omavahelisest vestlusest jäi patrullile kõrva, et kavatsetakse sõita Uuemõisa tanklasse. «Kui patrull mõne aja pärast tanklat kontrollis, oli üks seltskond seal. Nad olid omaette, kõik oli rahulik,» ütles Taratuhin. Kuni uue, kell 6.19 tulnud väljakutseni jätkasid politseinikud tavapärast patrullimist.

Taratuhini sõnul alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel. Kui menetlus lõpule viiakse, antakse juhtum prokuratuuri käsitleda, lõpliku karistuse määrab kohus.

Maksimaalne karistus kehalisel väärkohtlemisel on kolm aastat vabadusekaotust.

Anonüümseks jääda soovivate allikate põhjal võis lugu olla ligilähedaselt järgmine.

Mis laupäeva öösel õieti juhtus?

«Pikemat kasvu mees saab täna peksa,» ütles Lemoni baari WCs üks mees teisele.

Pärast seda läksid mehed välja, Lemoni ette moodustus kaks kampa, ühes Haapsalu, teises Linnamäe mehed. Pikemat kasvu mees Linnamäelt oli laupäeva öösel tüli norinud kõigiga, kes vähegi vedu võtsid.

Hetkel, mil politsei kell 5.15 Lemoni ette parklasse jõudis, olid mehed juba mõnda aega rüselenud. Korrakaitsjad ajasid kambad lahku, aga koju ei kippunud rüselejaist keegi.

Seepeale suunas politsei «Linnamäe poisid» taksopeatusse. Need võtsid kaks taksot, kummaski kolm meest, ja sõitsid Uuemõisa Statoili.

Haapsalu kolmik jäi ootama sõbra autot. Kell oli umbes 5.40.

Statoilis tellisid «Linnamäe mehed» uue takso, et Linnamäele sõita, kuid peagi sõitis tankla kõrvale must universaalkerega Volvo. Autost astusid välja kolm Haapsalu meest ja autojuht, pakiruumist võeti välja üks liiklusmärgi posti meenutav raudtala, üks puust kurikas ja peenem raudtoru.

Hetkel, mil neli linnamäelast tanklast väljusid, läks veoautode tankimisautomaadi juures «andmiseks». Raudtorudega palju peksta ei jõutud, pikem Linnamäe mees võttis need teistelt ära; löögiriistu lendas teistelgi käest, nii et peagi lasid ka linnamäelased osa vastaste «relvi» käiku.

Vahepeal liiguti kakeldes asfaltplatsilt murule, kostis vaid löökide häält ja seda, mida või kuidas keegi oli teisele halvasti öelnud.

Tankla WCst naasnud ja kaklusele peale sattunud kaks linnamäelast üritasid küll sõpru kaklust lõpetama veenda, kuid see kurikaid ja käsi loopivaid mehepoegi ei peatanud. Nii jäid semud kaklejaid nõutult kõrvalt jälgima.

Juhuslik möödasõitja kutsus politsei

Kell 6.19 sai politsei möödasõitjalt väljakutse: kiirustagu, kaklus on väga tõsine!

Linnast sõitis kohale vilkuritega politseibuss. Politseinikud hüüdsid: «Kõik pikali!»

Et käskluse peale löögid ei vaibunud, lasi politseinik kaks hoiatuslasku õhku. Üks mees viskas pikali, mõningase mõttepausi peale ka teine, kuus ülejäänud kaklejat jäi püsti.

Statoili pressiesindaja Jaanus Pautsi sõnul on tankla turvakaamera salvestuselt näha, kuidas politsei saabudes kaklejad kohe käed üles tõstsid ja kakluse lõpetasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles