Simson: vastuvõetud seadus on praak

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna vastu võetud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohta ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson, et vastuvõetud seadus ei too selgust ei õpetajatele ega õpilastele ning tegemist on praagiga, mis poleks väärinud seaduseks kuulutamist.

Simsoni sõnul jätab president valitsuse suhtes kasutamata oma õiguse teha seadusloomes kvaliteedikontrolli ning tema sõnul on riigipea käitunud viimasel ajal suurema valitsuse advokaadina kui keegi temalt ootaks.

«Praegusel hetkel ma lihtsalt näen presidendi tahtmatust valitsusele mittemeelepäraseid otsuseid teha,» märkis Simson ja lisas, et presidendil oleks olnud õigus valitsusele öelda, et selgusetus ei vääri seaduseks kuulutamist.

Täna kuulutas president Toomas Hendrik Ilves välja uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, mis tekitas opositsioonis väga teravat diskussiooni ja vastuseisu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles