Valitsus andis Eesti kodakondsuse neljale isikule

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil anda Eesti kodakondsuse neljale isikule, valitsus keeldus kodakondsust andmast aga kolmele isikule.

Eesti kodakondsus antakse emale ja tema kahele lapsele, kes on praegu Venemaa Föderatsiooni kodanikud. Eesti kodakondsus antakse neile tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest. Samuti saab Eesti kodakondsuse alla 15-aastane noor, kes praegu on Hiina kodanik. Sooviavalduse Eesti kodakondsus saamiseks on esitanud tema vanem, kes on Eesti kodanik.

Valitsus keeldus andmast kodakondsust kriminaalkorras karistatud isikule, välisriigi julgeolekuteenistuses töötanud isikule, kes seda asjaolu varjas tähtajalise elamisloa taotluse esitamisel ning isikule, kes ei täida Eesti seadusi. Viimane isik on aastatel 2005-2012 toime pannud 17 väärtegu. Tema karistatus ei ole kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles