Laevatatavatel sisevetel liiklejaid hakatakse rohkem kontrollima

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaater Emajõel.
Kaater Emajõel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Veeteede amet lubab laevatatavatel sisevetel sõiduohutuse tagamiseks teha järjest põhjalikumat järelevalvet.

«Elementaarse ohutuse tagamiseks vee peal liigeldes tuleks eelkõige järgida lihtsaid põhitõdesid: kanna alati päästevesti ja täida laevajuhi korraldusi, hoia oma paat ja varustus korras ning ära unusta head merepraktikat,» rääkis veeteede ameti väike- ja siseveelaevade osakonna juhataja Andres Kõnd.

Tartu piirkonna väikelaevainspektorid on alates 10. juunist läbi viinud pistelisi reide Emajõel, millest viimase kolme käigus on kontrollitud 20 alust.

Veeteedel toimuvate sündmuste salvestamiseks on veeteede ameti kontrollkaatrile EVA-025 paigaldatud videoregistraator, mida saab rikkumiste puhul kasutada.

Muu hulgas on kontrollitud ka Tartu maavanema korraldusega kehtestatud liikluspiirangu nõuete täitmist Emajõel Tartu linna piirides ja selles osas on veeliiklejatele tehtud juba mitmeid hoiatusi.

Nimelt kohustatakse Tartu maavanema 24. aprilli 2013. aasta korraldusega laevajuhte sõitma Emajõel Tartu linna piires alates Emajõe parema kalda ülemisest ujulast kuni endise Kalakombinaadi kaini kiirusel, mis ei tekita lainetust.

Veeteede amet paneb kõigile veekogul liiklejatele südamele jälgida olenemata veekogu liigist alati, et ei seata ohtu väikelaevas viibijaid ja kaasliiklejaid, ei kahjustataks ümbritsevat keskkonda ega tekitataks reostust.

Laevatatavatel sisevetel sõiduohutuse tagamiseks teeb veeteede amet järjest põhjalikumat järelevalvet, lubas amet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles