Kaks päästjat said õppustel vigastada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja. Pilt on illustratiivne.
Päästja. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile said Raplas meeskonna vesivarustuse harjutusel vigastada kaks päästjat, kui neil läks käest lahti võimsa survega veetoru.

«Rapla päästekomando meeskond tegi vesivarustuse harjutust, mille käigus suure kustutusvee tulekoldesse suunamiseks mõeldud monitor (võimsa tootlikkusega lafettjoatoru) läks sellega tööd teinud meestel käest lahti ja hakkas vee surve mõjul hüplema,» rääkis Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun Postimehele.

Ta seletas, et pumbast võeti küll koheselt surve maha ja saadi olukord paari sekundiga kohe kontrolli alla, aga kontrolli alt vabanenud monitorist olid kaks päästjat saanud löögi.

«Kaks päästjat said löögi kehasse ja viidi koheselt tervisekontrolli ning suunati sealt kodusele ravile,» lausus Kaldasaun. «Õnneks ei ole vigastused väga tõsised, aga mõlemad päästjad said põrutuse.»

Tegemist oli meeskonna vesivarustuse harjutusega. Selliseid harjutusi teevad päästemeeskonnad valmisoleku tagamiseks igapäevaselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles