Tänavaküsitlus: kas Pika Hermanni tornis lipu langetamisel kõlavat meloodiat peaks muutma?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mall Vähi (71),pensionär
Mall Vähi (71),pensionär Foto: Pm

Kultuuritegelased soovivad muuta Tallinna Pika Hermanni tornis Eesti riigilipu langetamisel kõlava laulu «Mu isamaa armas» Gustav Ernesaksa/Lydia Koidula «Mu isamaa on minu arm» vastu.



Mall Vähi (71),

pensionär


Jah, lugesin selle kohta täna (eile – toim), et soovivad lipu langetamise laulu välja vahetada. Miks siis mitte. Hingelähedasem on see «Mu isamaa armas», sest seda rohkem kuuldud ja lauldud. Aga võiks ka välja vahetada selle lipu langetamise laulu, siis oleks midagi uut- ja teistmoodi ning vaheldusrikkam.



Oleg Oržanikidze (29),

ekskavaatorijuht

Mina elan liiga kaugel, et Pika Hermanni tornis mängitavat muusikat kuulata. Olen sõjaväes käinud ja tean küll, mis lugu lipu langetamise ajal mängitakse. Aga praegune laul võib ka olla, nii et otseselt ma ei arva, et peaks praeguse viisi välja vahetama.



Jörg Kukk (17),

õpilane


Mina arvan, et praegusel laulul pole ka midagi viga ja sellepärast seda «Mu isamaa on minu arm» vastu välja küll ei peaks vahetama. Kuigi Ernesaksa laul mulle iseenesest meeldib rohkem. Ei saa öelda, kas ta nüüd eestlaslikum oleks, aga minu arust ilusam kui «Mu isamaa armas».



Riina Lestal (42),

kujundaja

Ei mäletanudki, mis laulu ajal praegu lippu langetatakse, ja mind see laul ei häiri. Ei kuule seda iga päev. Aga mõlemad laulud on ilusad ja minu jaoks ei ole mingit vahet, kumb kõlab. Peaasi, et hümniga lippu ikka heisatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles