Protestijad ründasid Leedu baasi Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rühm kohalikke meeleavaldajaid üritas reedel Afganistanis Ghori provintsi pealinnas Leedu juhitava ülesehitusmeeskonna (PRT) baasi rünnata, teatas Leedu kaitseministeerium.

Ministeeriumi andmetel avaldas umbes 200 inimest meelt Afganistani ja USA kavandatava kahepoolse leppe vastu ning hakkas seejärel baasi kividega pilduma ja üritas sellele tormi joosta. Provintsi ülesehitusmeeskonna liikmed lasid käiku märulivastased vahendid, mispeale meeleavaldajad taandusid.

Ükski PRT liige viga ei saanud, ütles ministeerium.

Vahejuhtumist teavitati NATO julgeolekujõudude piirkondlikku juhtimiskeskust, kust saadeti kaks hävitajat Chagcharani olukorda jälgima.

Rünnakukatsele reageerisid ka kohalikud julgeolekujõud. Sündmuskohale saabusid Afganistani politseinikud ja praegu patrullib seal armeekompanii.

«Olukord on stabiliseerunud ja kontrolli all. Aga me oleme ikka veel valvel ja valmis vajaduse korral reageerima,» ütles PRT komandör Tomas Masaitis.

Leedu on otsustanud lahkuda Afganistani Ghori provintsist 2013. aasta sügisel ja siis lõpetab tegevuse ka 17-liikmeline PRT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles