Narva linn: eesti gümnaasiumis peab säilima eestikeelne õpikeskond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Narva linnavõimu kinnitusel tuleb põhjalikult arutada haridus- ja teadusministeeriumi kava liita eestikeelne Narva eesti gümnaasium peamiselt venekeelse Narva vanalinna riigikooliga, kuid sealjuures tuleb tagada, et eestikeelne kooliõpe säiliks Narvas senises mahus ja kvaliteediga.

Narva linnavolikogu esimehe Aleksandr Jefimovi sõnul sai Narva linnavolikogu hiljuti kaks kohalikku hariduselu puudutavat kirja. Esimeses tegi haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis ettepaneku anda riigi ülalpidamisele Narva eesti gümnaasium ning liita see Narva vanalinna riigikooliga. Ühtlasi pani Küttis ette kaaluda võimalust luua veel üks akadeemiline riigigümnaasium vene õppekeelega põhikoolide õpilaste jaoks. Teise kirja saatsid Narva eesti gümnaasiumi 22 õpetajat, milles nad avaldasid muret eestikeelse õppe säilimise asjus seoses plaanitava koolide liitmisega.

«Õpetajate kirjast ja vestlusest Narva eesti gümnaasiumi direktoriga järeldub, et kooli kollektiiv on mures eesseisvate muudatuste pärast, sest eesti keeles kui emakeeles õppivate eesti laste ühendamisel venekeelsete lastega, kes õpivad keelekümbluse süsteemi järgi, kaob eestikeelne õpikeskkond,» selgitas Jefimov õpetajate muret.

Jefimovi kinnitusel on Narva linnavõimu kindel seisukoht, et milline ümberkorraldus ka nende kahe kooliga ka ei toimuks, siis Narva eesti koolis peab säilima loomulik eestikeelne keskkond. «Kui me räägime, et Narva linnavolikogu koalitsioon seab eesmärgiks Narva haridusasutuste süsteemi säilitamist, ei pea me silmas mitte ainult vene munitsipaalkoole, vaid ka eesti gümnaasiumi. See tuleb säilitada Narvas mis tahes tulemuse puhul,» rõhutas Jefimov.

Tema sõnul asub Narva linnavõim haridus- ja teadusministeeriumiga läbirääkimistesse koolide ümberkorralduse asjus. «Narva eesti gümnaasiumi ja Narva vanalinna riigikooli liitmise asjus tuleb teha ministeeriumile ettepanek lähtuda vajadusest säilitada loomulik eestikeelne keskkond eesti kooli näol. Vajalikud on ühiskohtumised mõlema kooli õpetajatega, pakkudes neile teavet plaanidest ja läbirääkimiste käigust, ja nende arvamuste arvestamine otsuste tegemisel,» lisas Jefimov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles