Imiku mõrvanud naise 20-aastane vangistus jääb jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imiku mõrvanud naise karistus jäi ka riigikohtus jõusse.
Imiku mõrvanud naise karistus jäi ka riigikohtus jõusse. Foto: SCANPIX

Kahes alama astme kohtus oma alla kuu vanuse tütre mõrvamise eest 20-aastase vangistuse saanud noore naise süüdimõistmine jõustus esmaspäeval lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Harju maakohus tunnistas 23. jaanuaril 26-aastase Julia süüdi kehalises väärkohtlemises ja mõrvas ning mõistis talle sama karistuse, mida nõudis kohtuvaidluses talle Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Lea Pähkel ehk 20-aastase vangistuse. Julia ja tema kaitsja viisid seepeale süüasja Tallinna ringkonnakohtusse, kuna  leidsid, et maakohus oli naisele karistust määrates liialt karm.

Ringkonnakohus ei näinud tänavu aprilli lõpus siiski alust maakohtu otsuse muutmiseks. Seejärel esitaski Julia kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid kuna see ei saanud esmaspäeval menetlusluba, siis noorele naisele määratud pikk vangistus jõustus lõplikult. Tegemist on pikima aastatega piiritletud karistusajaga, sellest veel karmim oleks vaid eluaegne vangistus.

Süüdistuse järgi mõrvas Julia oma vähem kui ühe kuu vanuse tütre piinaval viisil. Naine tekitas lapsele mullu aprillikuu viimastel päevadel peksmise ja pigistamisega valu ning raskeid kehavigastusi, mille tagajärjel tüdruk mullu 1. mail suri. Samuti esitati Juliale süüdistus oma kahe vanema lapse – tollal kahe- ja kolmeaastase – kallal vägivalla kasutamises mullu aprilli lõpust kuni sama aasta 1. maini, mil politsei naise tema Tallinnas asuvas kodus kahtlustatavana kinni pidas.

Kohus võttis Julia prokuröri taotlusel vahi alla ja lapsed anti vanaema hoole alla. Kohus arutas kriminaalasja alaealiste kannatanute huvides kinnisel istungil.

Juliat on varem kriminaalkorras karistatud 2008. aastal kehalise väärkohtlemise eest. Ka tollal olid kannatanuteks tema perekonnaliikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles