Korporatsioon jagas tudengitele 100 000 euro eest stipendiume

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksupettuse maht ulatus üle kolme miljoni euro.
Maksupettuse maht ulatus üle kolme miljoni euro. Foto: Margus Ansu / Postimees

Rotalia Foundation (USA) andis kolmandat aastat järjest 50 Eesti üliõpilasele 2000 euro suuruse stipendiumi. Stipendiumid jagas välja korporatsioon Rotalia.

Stipiendiumile said kandideerida Eesti avaõiguslike ülikoolide (TÜ, TTÜ, TLÜ, EMÜ, EMTA, EKA) päevases või statsionaarses õppevormis õppivad 2. aasta bakalaureuse- või 1. aasta magistriastme üliõpilased.

«Põhimõte on selles, et üliõpilane siiski oleks kuskil õpingute keskel ja jätkaks õpinguid,» selgitas Rotalia Foundation (USA) stipendiumide komitee sekretär Sirje Mark, ja lisas, et 100 000 euro suurust toetussummat on jagatud viimasel kolmel aastal.

«See on märkimisväärne summa tõepoolest, sest iga tudeng saab 2000 eurot ja kuna see on välisorganisatsiooni stipendium, siis ei lähe sealt ka maha makse.» Mark lisab, et tegemist on üheks õppeaastaks mõeldud korraliku summa, võrreldes näiteks ülikooli sihtasutuste stipendiumitega.

Kuigi toetusfondi nimi viitab korporatsioonile Rotalia, taotlevad stipendiumit vaid mõned üksikud korporatsiooni Rotalia liikmed.

Marki sõnul esitatakse keskmiselt üle 200 avalduse, millest 50 stipendaadi väljasõelumisel võetakse arvesse lisaks edukusele ja aktiivsusele ka muud komisjoni jaoks olulised kriteeriumid, mis kajastuvad kandidaatide saadetud dokumentides, eelkõige elulookirjelduses. «Püüame selekteerida välja ka neid, kellel on arvestatav vilets majanduslik olukord, kes on kas üksikvanema lapsed, puudega inimesed,» loetles Mark. Juhtumipõhine lähenemine aga on põhjuseks, miks näiteks osad väga edukad ja aktiivsed kandidaadid jäävad stipendiumist ilma. 

Rotalia Foundation (USA) on tegutsenud aastast 1988, Eesti üliõpilastele 1994 aastast. Fondi rahastavad väliseestlased USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles