Afganistanis langes Eesti kaitseväelane

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-8 jaoülem veebel Allain Tikko
Estcoy-8 jaoülem veebel Allain Tikko Foto: Kaitseväe peastaap

Täna hommikul langes Afganistanis NATO operatsioonil lahinguülesandeid täitnud Estcoy-8 jaoülem veebel Allain Tikko.


Veebel Allain Tikko allüksus sattus varitsusele umbes ühe kilomeetri kaugusel patrullbaasist Pimon, mis asub Lõuna-Afganistani rahutus Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas.

1. jalaväebrigaad on hukkunu lähedasi teavitanud. Kaitsevägi avaldab langenu lähedastele siirast kaastunnet ja palub ajakirjanikel respekteerida langenud allohvitseri pere ja sõprade leina.

Veebel Allain Tikko alustas kaitseväeteenistust 1998. aastal ajateenijana Lahingukoolis. Ta oli teeninud Scoutspataljonis, maaväe staabis ja kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas.

Veebel Tikko oli osalenud varem kolmel välisoperatsioonil: 2003. aastal jaoülemana Kosovos NATO KFOR Balti Luureeskadroni koosseisus, 2004. aastal jalaväerühma ESTPLA-9 jaoülemana Iraagis ja 2007. aastal rühmavanemana ESTCOY-4 koosseisus Lõuna-Afganistanis.

Kaitsevägi on autasustanud Allain Tikkot Kaitseväe teenetemärgiga ja Kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest.

Afganistani missioonil on nüüdseks hukkunud kokku 4 Eesti kaitseväelast, teatas peastaap.

Praegu teenivad Eestist Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompanii Estcoy-8, logistiline toetuselement NSE-7, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid.

Eesti jalaväekompanii teenib rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude koosseisus Suurbritannia
alluvuses.

Kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO juhitud sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Praegu teenib Afganistanis ligikaudu 150 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles