Ralliohver loodab paari aastaga uuesti käima saada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli laupäevasel esimesel kiiruskatsel juhtus õnnetus, kui Venemaa rallisõitja Jevgeni Rogov ei suutnud autot valitseda ja kihutas publiku sekka. Viga sai kuus inimest.
Saaremaa ralli laupäevasel esimesel kiiruskatsel juhtus õnnetus, kui Venemaa rallisõitja Jevgeni Rogov ei suutnud autot valitseda ja kihutas publiku sekka. Viga sai kuus inimest. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääl

Saaremaa juurtega Läti noormees Davis, kes mullusel Saaremaa rallil juhtunud õnnetuses publiku seas raskelt viga sai, on kodusel ravil arsti pideva jälgimise all, oktoobris aga on ta koos isa Udo Prieditisega tulemas taas Saaremaale.

Pärast enam kui kahte kuud Tallinna ja Riia haiglas lasti tol hetkel 20-aastane Davis Prieditis jõuludeks kodusele ravile ning tema perekond on sestpeale elanud suuresti sellele, et poeg taastuks ja tema elu saaks edaspidi elamisväärne, kirjutab Meie Maa.

Pärast õnnetust pandi esimese asjana paika noormehe jalaluud, mis olid puruks kolmest kohast. «Tehtud on viis operatsiooni, teha tuleb vähemalt paar tükki veel, » ütles Udo. «Selleks, et ta enamvähem korralikult käima hakkaks ja ilusti toime tuleks, ma usun, läheb poolteist kuni kaks aastat.»

Lisaks luude ja liigeste normaalsete toimingute taastamisele ootab Davist ees ka plastiline operatsioon, samuti tegeletakse närvikeskustega.

Vahepeal pole aga Davis niisama lesinud ja arvutimänge mänginud, vaid tegeles hoopis õpingutega ning lõpetas juunis ametikooli – Ventspils Profesionālā Vidusskola, elektriku erialal.

Ralli korraldajad on kindlustusest johtuvalt katnud Davise ravikulusid, isa Udo sõnul isegi suuremas mahus kui nõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles