Eakas naine sai katkenud elektriliinist tõsised põletushaavad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laupäeval lõppes Saaremaal asuva Kallemäe elektriliini katkemine ühele inimesele tõsiste põletushaavadega, juhtunu põhjuseid uurivate Elektrilevi töötajate esialgsel hinnangul põhjustas selle varasem äiksetabamus.

«Tegu võis olla mõned päevad varem piirkonnas möllanud äikese tagajärgedega,» selgitas võrguettevõtte kommunikatsioonijuht Kaarel Kutti ajalehele Meie Maa. Ta lisas, et Väljakülas juhtunud õnnetus, milles eakas naine sai keskpinge elektriliini katkemise tõttu põletushaavu, on kahetsusväärne.

Valjala vallas Väljakülas juhtunud õnnetuse põhjustas elektrikarjusele langenud liin, mis juhtis keskpinge elektrivoolu läbi kogu karjuse suurele territooriumile ja põhjustas traagilise õnnetuse.

Kutti pani inimestele südamele, et need maha kukkunud elektriliine märgates sellest viivitamatult teada annaksid rikketelefonile 1343, mille järel saab juhtimiskeskus ohu kõrvaldada liini välja lülitamisega. Elektriliinide lähedal tegutsedes tuleb alati arvestada, et tegemist on kõrgendatud ohu allikaga ning maha kukkunud elektriliinidele ei tohi mitte mingil juhul läheneda.

«Kuigi sarnaseid olukordi leiab aset väga harva, soovitame nende vältimiseks elektriliinide kaitsevööndiga ristuvatele elektrikarjustele ehitada elektrit mittejuhtivatest materjalidest katte. Sellisel juhul ei lange liin otse karjusele, vaid maha ja ohtlik ala piirduks kaheksa meetriga maha langenud liinist,» rääkis Kutti.

Elektrilevi koolitab Kutti sõnul igal aastal elektriohutuskampaania käigus lapsi elektriohte märkama, mille käigus õpetakse ka ohutult eemalduma maha kukkunud elektriliinist. Selsamal õnnetuse päeval oli Elektrilevi osalemas ka Kuressaares Raiekivi säärel toimunud maakondlikul ohutuspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles