Eesti sõlmib kõrghariduskoostöö lepped Venemaa ja Armeeniaga

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Valitsus kiitis neljapäeval heaks kõrghariduskoostöö kokkulepete sõlmimise Venemaa Föderatsiooni ja Armeeniaga.

Kokkuleppe eesmärk on edendada Eesti ja Venemaa vahelist kõrghariduskoostööd ning sellega sätestatakse kahe riigi vahelise kõrghariduskoostöö põhimõtted ja suunad. Koostöö toimub kõrgkoolide ühistes projektides ja konverentsidel, seminaridel või sümpoosionidel osalemise vormis. Pooled annavad mobiilsuse soodustamiseks välja stipendiume ning aitavad kaasa ühiste haridusprogrammide arendamisele. Samuti toetavad pooled projekte, mis on seotud vene keele ja kirjanduse õppimise ja õpetamisega Eestis ning eesti keele ja kultuuri õpetamisega Venemaal.

Kõrgkoolide ja sihtasutuse Archimedes kokkuleppe tulemusena on Venemaa kõrghariduse välisturunduses perioodil 2008-2015 üks neljast prioriteetsest sihtriigist Soome, Hiina ja Türgi kõrval.

Kokkuleppe sõlmimine Armeeniaga võimaldab laiendada koostööd idapartnerlusriikides ning soodustab haridus-, teadus- ja noortealast koostööd Armeeniaga. Kokkuleppe sõlmimine toetab haridus- ja teadusministeeriumi kava pöörata välisriikide sihtgruppidele suunatud stipendiumiprogrammide väljatöötamisel senisest enam tähelepanu idapartnerlusriikidele.

Vastavate meetmete väljatöötamisel on võimalik lepingule tuginedes stipendiumiprogrammid avada ka Armeeniale. Tegevusi rahastatakse vastavalt haridus- ja teadusministeeriumi ning teiste koostööst huvitatud organisatsioonide eelarvevõimalustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles