Arvamusfestivali esimest päeva külastas üle tuhande inimese

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusfestivali esimesel päeval külastas festivali kokku üle 1000 inimese. Kõige rohkem käidi kuulamas arutelu «Kui kallis on vaesus». Kõige populaarsem oli õpituba, kus tegeleti argumenteerimisoskuse arendamisega.

«Väga mitmed inimesed on öelnud, et Arvamusfestivalil on hea õhustik, et Paides on loodud sarnane keskkond nagu festivali inspiratsiooniks olnud Almedaleni nädalal kui ka selle eeskujul Poris toimuval SuomiAreenal,»sõnas Arvamusfestivali idee algataja Kristi Liiva esimese päeva lõppedes. «Teeb rõõmu, et diskussioon läks tõesti käima. Kõikjal tekkis aktiivne arutelu nende vahel, kes olid laval ja kes muruplatsil.»

Liiva lisas, et kõik, kes soovisid pärast arutelude lõppu mõtteid edasi jagada, said seda teha Loode- ja Kagulavade avatud arutelualadel ning seal osaleti väga usinalt. «Sellist formaati pole varem kasutatud. Seda enam on hea meel, et osalus oli niivõrd aktiivne,» rõõmustas Liiva.

«Osa unistusest on täitunud, aga see on alles algus,» sõnas üks korraldajatest Maiko Kesküla, kes töötab Järvamaa Arenduskeskuses. «Eesti vajab häid ideid ja Arvamusfestivalil on loodud just selline keskkond, kus sellised ideed võiksid tekkida. Väga äge on see, et ühes kohas on koos sädeinimesed, ajakirjanikud, poliitikud, ettevõtjad ja inimesed, kes on huvitatud Eesti riigi tulevikust.»

Homne päev Postimehe laval algab kell 10, kui Anvar Samost, Neeme Korv, Sigrid Kõiv, Urve Eslas jt annavad ülevaate tänasest Eesti pressist. Kell 14 arutletakse Postimehe laval erinevuste üle, millest ei tohiks rääkida. Kell 16 algava arutelu teemaks on, kas Eesti vajab uut erakonda ning päeva lõpetab kell 18 ülevaade viiest juhtkirjast viimasest aastast, arutelu juhivad Postimehe arvamustoimetus ja Anvar Samost.

Postimehes saavad arvamusfestivali osas oma mõtteid jagada ka Twitteri kasutajad – märksõnad on #sõnarock või #arvamusfestival.

Arvamusfestival sündis inspireerituna Rootsi iga-aastasest Almedaleni nädalast, mis tänavu toimus Visbys juba 45. korda. Arvamusfestival on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles