Ida-Virumaa kiirabi vaidlustab konkursi tulemused kohtus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Terviseameti korraldatud avaliku konkursi kiirabiteenuse osutaja leidmiseks järgnevaks viieks aastaks võitis erafirma Karell Kiirabi Tallinnast. Selle otsuse vaidlustab SA Ida-Virumaa Kiirabi.

Ida-Virumaa kiirabi juht Arnold Persidski ütles, et tema juhitav asutus ei pea end kaotajaks, seetõttu otsustas vaidlustada konkursi tulemused kohtus, kirjutab Põhjarannik.

Persidski sõnul on SA-l Ida-Virumaa Kiirabi kohtusse pöördumiseks kolm põhjust. Esiteks, firmal Karell Kiirabi ei olnud Persidski sõnul õigust konkursil osaleda, kuna tal ei ole Ida-Virumaal teenuse osutamiseks personali, seadmeid ega autosid. Teine põhjus puudutab personali hindamise süsteemi ning kolmas kiirabi tööplaane kriisiolukorras.

«Terviseameti korraldatud konkurssi nimetati üheks kiirabireformi osaks, mis käivitub järgmisest aastast,» ütles Arnold Persidski. «Ei tea, milles on selle mõte, kuid üsna arutu oleks praegu laiali ajada Ida-Virumaa kiirabi, mille arengusse riik 12 aastat raha investeeris. Praegu on meil korralik baas ja head teenuste osutamise näitajad.»

Kohtuasja esimene arutamine leiab aset 4. septembril.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles