Ülekäigurada on ratturitele jätkuvalt ohtlikuks paigaks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Sel aastal on jalgratturitega juhtunud enam kui sajast õnnetusest 15 toimunud ülekäigurajal, kus tihti kipub liiklejail meelest minema, kel ikkagi on ületamiseks eesõigus. 

Kehtiva seaduse kohaselt võib rattur ülekäigurada ületada sadulast maha tulemata, kuid sel juhul pole tal autojuhi suhtes eesõigust.

Korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak ütles ERR-i uudisteportaalile, et kuigi ülekäigurajal toimuvate õnnetuste osakaal pole väga suur, on tegemist tüüpilise ohuolukorraga.

«Jalgrattur liigub jalakäijast tunduvalt kiiremini ning kui ta ilmub ülekäigurajale autojuhi jaoks ootamatult, siis on kokkupõrget vältida keeruline,» märkis ta.

«Samas peab autojuht ülekäigurajale lähenedes olema tähelepanelik ning kindlasti ei anna jalgratturi tee andmise kohustus autojuhile oma eesõigust taga ajades ülekäigurajale sõita,» lisas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles