Ringkonnakohus jättis Savisaare ja Kofkini kohtuasjas õiguse prokuratuurile

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja Alexander Kofkin.
Linnapea Edgar Savisaar ja Alexander Kofkin. Foto: Silja Kaigu.

Põhja prokuratuuri määruse vastu kohtusse läinud Edgar Savisaar ja ettevõtja Aleksander Kofkin said eile ringkonnakohtult mitterahuldava otsuse. Sellega on kaks kohtuastet öelnud, et prokuratuuri õigusabipalve Šveitsi oli õiguspärane.

Savisaare ja Kofkini esindajad kaebasid ringkonnakohtule Harju maakohtu eeluurimiskohtuniku juunis tehtud määruse peale, mis jättis rahuldamata Savisaare ja Kofkini kaebuse riigiprokuratuuri vastu. Eile otsustas ringkonnakohus, et ei vaata kaebust läbi ja tagastab selle esitajatele.

Savisaar ja Kofkin on Põhja ringkonnaprokuratuuri vastu kohtus seetõttu, et viimane saatis kahe ja poole aasta eest Šveitsi õiguskaitseasutusele õigusabitaotluse, et saada Savisaare ning tema laenuga seotud inimeste ja firmade kohta andmeid.

Savisaar ja Kofkin vaidlustasid prokuratuuri määruse õigusabipalve kohta, taotlesid Šveitsi esitatud palve tagasivõtmist, selle alusel saadud teabe kasutamise keelamist ning õigusabipalves esitatud ebaõigete faktiväidete ümberlükkamist.

Kui Savisaar ja Kofkin seda soovivad, võivad nad kümne päeva jooksul edasi kaevata riigikohtule.

Savisaar ja Kofkin on juba ühel korral sama taotlusega riigikohtuni välja läinud, toona otsustasid kohtuastmed, et halduskohtu asemel pidanuks Savisaar ja Kofkin oma taotlused esitama kriminaalasjas maakohtu eeluurimiskohtuniku kaudu, mida seejärel ka tehti. 

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ütles Postimehele, et kriminaalmenetlus Kofkini ja Savisaare osas käib endiselt, kuid kummalegi pole praegu kahtlustust esitatud. «Jätkub kriminaalasja eeluurimine, tõendite kogumine,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles