Ligi pool tuhat eesti keele õppijat alustab välismaal kooliteed

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tahvel.
Pildil tahvel. Foto: Sille Annuk

Haridus- ja teadusministeeriumile teadaolevalt õpib välismaal 2013/14. õppeaastal eesti keelt 3228 õpilast, neist 455 astub esimesse klassi.

Riigiti on suurima esimese klassi õpilaste arvuga Soome, kus eesti keelt hakkab õppima 184 õpilast. Lätis alustab kooliteed 40, Rootsis 35, Luksemburgis 34 ja Ameerika Ühendriikides 28 väliseestlast.

«Meie andmed pärinevad välismaal eesti keelt õpetavatelt asutustelt ehk üldharidus-, pühapäeva-, täienduskoolidelt, seltsidelt ja lasteaedadelt, aga ministeeriumile teadaolev õpilaste arv on reaalsuses kindlasti suurem, sest välismaale minekul ei ole inimestel kohustust ennast näiteks kohaliku omavalituse juures registreerida,» täpsustas haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna peaekspert Andero Adamson.

Seega käivad need andmed ainult 63 õpetuskoha kohta välismaal, kus on praegu võimalik õppida eesti keelt ja kultuurilugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles