Taliban korraldas verise rünnaku poolakate baasile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed, kes said viga Talibani rünnakus Ghazni baasile.
Lapsed, kes said viga Talibani rünnakus Ghazni baasile. Foto: SCANPIX

Üks USA sõdur sai surma ja kümme Poola sõdurit sai vigastada eile, kui mässulised ründasid poolakate baasi Ida-Afganistanis Ghaznis. Lisaks kaotas seal elu ka neli Afganistani politseinikku ja kolm juhuslikult tule ette jäänud tsiviilisikut, kelle seas oli naisi ja lapsi.


«Mässuliste grupp üritas tungida baasi, kuid nende rünnak löödi tagasi,» kirjeldas Poola kaitseväe pressiesindaja Merek Pietrzak.

Ühe pealtnägija jutu järgi nähti umbes kella 16 paiku, kui poolakad mässulistega võitlesid, kohaliku aja järgi baasi kohal tihedat musta suitsu ja NATO koptereid.

AFP kohaselt õhkisid mässulised baasi värava juures autopommi. Seejärel üritas 8-10 relvastatud meest kahelt suunalt baasi tungida. Võitlus kestis umbes tunni, vähemalt üks mässuline lasti maha siis, kui tal oli juba õnnestunud baasi tungida.

Kaitseminister Tomasz Siemioniak andis Twitteri vahendusel teada, et üks poolakaist sai rünnakus tõsiselt viga, kuid tema seisund on stabiilne.

Välisminister Radoslaw Sikorski pruukis Twitterit aga selleks, et õnnitleda oma sõdureid rünnaku tagasilöömise puhul ja soovida vigastatutele kiiret paranemist.

Vastutuse rünnaku eest võttis Taliban.

Ghazni on Poola kontingendi põhibaas Afganistanis. Praeguse seisuga teenib Afganistanis umbes 1800 poolakat. Oma väed plaanib see riik koju tuua aastal 2014. Langenud on selles sõjas 42 poola sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles