Paet: võimalikud uued keemiarelvarünnakud Süürias tuleb ära hoida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisminister Urmas Paet ütles täna Helsingis Soome välisministri Erkki Tuomiojaga äärmiselt traagilisest olukorrast Süürias kõneldes, et väline sõjaline sekkumine sealsetesse sündmustesse on viimane võimalus ja abinõu.

«Kõik sellised konfliktid saab lahendada ainult poliitiliste kokkulepetega, kuid on selge, et kahe ja poole aasta jooksul ei ole need poliitilised või diplomaatilised jõupingutused kuhugi viinud. Kuid kindlasti tuleb neid jätkata. Samas tuleb välistada keemiarelva uus kasutamine,» rõhutas ta.

«Keemiarelva kasutamine on mistahes asjaoludel häbiväärne ja täiesti lubamatu ning Eesti on Süürias tsiviilelanike vastu toimunud brutaalse rünnaku selgesõnaliselt hukka mõistnud,» ütles Paet. Ta lisas, et Eesti jätkab humanitaarabi andmist Süüria põgenikele.

Paet ja Tuomioja rõhutasid, et Egiptuses on esmatähtis ära hoida vägivalla edasine levik. Eesti välisministri sõnul peavad kõik konflikti osapooled pingutama rahumeelse lahenduse nimel. «Oluline on kõigi poliitiliste jõudude kaasamine poliitilisse dialoogi ja demokraatlike institutsioonide taastamise protsessi,» sõnas ta.

Välisministrid leidsid, et vajalik on Euroopa Liidu ja Egiptuse valitsuse vahelise dialoogi jätkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles