Narvas protestis 1000 inimest suitsupiirangu vastu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänased Narva miitingulised, kes protesteerisid sigarettide riiki toomise piirangu vastu.
Tänased Narva miitingulised, kes protesteerisid sigarettide riiki toomise piirangu vastu. Foto: Aleksandr Mauzer / Narvskaja Gazeta

Täna kogunes Narvas ligi 1000 inimest, kes polnud rahul sellega, et alates tänasest võib Venemaalt Eestisse tuua vaid kaks pakki suitsu senise kümne paki asemel.

Narva Peetri väljakule, mitte kaugele piiripunktist kogunes umbes 1000 inimest, alates lastest kuni vanuriteni, teatas venekeelsele Postimees.ee'le Narvskaja Gazeta ajakirjanik Aleksander Mauser.

«Miitingul osalejad ronisid postamendile, kus varem seisis Lenini kuju. Sõna võttis Juri Mišin [Venemaa kodanike Narva osakonna esimees - toim] ja Aivo Peterson [sotsiaaldemokraat - toim]. Mõlemad rõhutasid, et ise ei suitseta,» rääkis Mauzer.

Miitingulistel olid plakatid «Kus on töötuse vastu võitlemise programm» ja «Suitsetamine on kahjulik, kuid Ansip on veel kahjulikum». Miitingulised ei protesteeri mitte ainult suitsudele kehtestatud piirangu, vaid ka uue töölepinguseaduse vastu.

Juri Mišin luges ette kellegi invaliidi kirja, kes enda sõnul tõi Venemaalt seni oma naabrile sigarette ja ravimeid. Nüüd aga jääb pensionär neist kaupadest ilma. Keskpäeval alanud miiting lõppes kell 12.50. Miitingu lõppus nõudsid selle osalejad peaminister Andrus Ansipi tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles