Piirivalvurid said abikutsungi merel ohtu sattunud aluse kaptenilt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri.
Läänemeri. Foto: Alo Lõhmus.

Eile sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja teate Eesti jahilt ALE 54, kust teatati madalikule sattumise ohust.

Pühapäeval kell 16.35 helistas Kuressaare merevalvekeskuse korrapidajale Eesti jahi Ale 54 kapten ja teatas, et jahi mootor on rikkis, tuult ei ole ja kapteni enesetunne on halb, vahendas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja.

Samuti teatas mees, et on oht sattuda alusega madalikule.

Kapteni sõnul asus 6,5 meetri pikkune ja 1,1 meetrise süvisega jaht kusagil Ahelaiu lähedal. Täpset asukohta ei osanud seilaja öelda, sest GPS seadet ei osanud ta lugeda.

Kell 16.55 väljus Hiiumaalt Sõru sadamast piirivalvekaater hädasolijale appi.

Olles poolel teel abivajajani, sai piirivalvetoimkond jahi kaptenilt teate, et tema tervislik seisund oli paranenud ja ka tuul oli vahepeal tõusnud, mistõttu oli ta võimeline ise lähima sadamani sõitma. Seega ei vajanud mees enam piirivalve abi ning piirivalvekaater suundus tagasi Sõru sadamasse.

Mõni tund hiljem Merevalvekeskuse korrapidaja päringule vastanud seilaja teatas, et jõudis eile umbes kell 21 õnnelikult Haapsalu sadamasse. Kapten viibis aluse pardal üksinda.

Ahelaid asub Väinameres, Hiiumaa ja Muhu saare vahelisel merealal, ligikaudu 10 kilomeetrit Muhu saare põhjarannikust loode suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles