Tsahkna: me ei vaja opositsiooni parastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi peasekretär Margus Tsahkna kandideerib erakonna aseesimeheks.
IRLi peasekretär Margus Tsahkna kandideerib erakonna aseesimeheks. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica liidu peasekretär Margus Tsahkna ütles õiguskantsleri tänast seisukohta käibemaksutõusu osas kommenteerides, et nüüd tuleb riigil leida probleemile sisuline lahendus ning selleks on vaja koostööd, mitte opositsioonierakondade rõõmsat parastamist.

«Võtame õiguskantsleri seisukohta tõsiselt, tekkinud õiguskantsleri tõlgendust on vaja analüüsida ja leida lahendus,» ütles Margus Tsahkna Postimees.ee'le.

Nagu tänasel valitsuse pressikonverentsil rahandusminister Jürgen Ligi, rõhutas ka Tsahkna, et riik ja majandus on surutise all ning küsimus on selles, kas meil on võimalik aasta lõpus välja maksta palku ja sotsiaaltoetusi ning hoida riigi kulutused kontrolli all.

«On selge, et erakorraline aeg nõuab erakorralisi otsuseid. Me ei saa lähtuda ainult formaalsetest lahendustest, nagu juhtus riigikogu liikmete palkadega, kus riigikohus ei lubanud riigikogul oma palka alandada. Samas leidsid IRLi saadikud siiski võimaluse ise osa oma palgast riigile tagasi maksta,» meenutas Tsahkna.

Tema sõnul tuleb riigil leida nüüd probleemile sisuline lahendus mitte ainult konkreetselt käibemaksu vaidluses, vaid ka laiemalt majanduse päästmise osas: «Kõige valusamad otsused seisavad meil veel ees,» hoiatas Tsahkna.

«Kindlasti ei vaja me opositsioonierakondade rõõmsat parastamist vaid koostööd, et riigieelarve tasakaalus hoida ning tagada töökohtade säilimine,» lisas IRLi peasekretär, viidates tänastele sõnavõttudele.

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul oli riigikogu otsus tõsta 1. juulist käibemaksu vastuolus põhiseadusega, sest ei jätnud maksukohustuslastele piisavalt aega käibemaksutõusust tulenevate ümberkorralduste tegemiseks. Teder saatis täna riigikogule ettepaneku viia seadusemuudatus põhiseadusega kooskõlla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles