Põllumeeste Kogu ja Libertas sõlmisid koostöölepingu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libertas Eesti Erakond
Libertas Eesti Erakond Foto: www.erakonnad.ee

Põllumeeste Kogu ja Libertas Eesti Erakond sõlmisid koostööleppe, millele kirjutasid alla mõlema erakonna esimehed Rein Koch ja Jaan Laas.

Libertase juhi Jaan Laasi sõnul on neile Põllumeeste Koguga mitmeid sarnaseid poliitilisi põhisuundi ning erakond jagab nendega arusaama Eesti ühiskonna tänastest valupunktidest, milleks on valitsuse ja võimu kaugenemine rahvast, poliitilise vastutuse hajumine, võimu institutsioonide läbipaistmatus, liigne bürokraatia ning nõrk kodanike ühiskond, seisab erakondade ühises pressiteates.

«Selline koostöö annab meile uue mõõtme meie poliitilisel maastikul, kus on tekitatud ebaloomulik võimaluste erinevus riigi toetusest elavate parlamendierakondade ja puhtalt annetustest elavate parlamendiväliste erakondade vahel,» lisas Põllumeste Kogu esimees Rein Koch.

Libertas on üleeuroopaline liikumine, mis on pühendunud uue, demokraatliku ja avatud Euroopa Liidu kujundamisele. Libertas Eesti loodi selle aasta 4. veebruaril.

Eesti Vabaduspartei ja Põllumeeste Kogu loodi 12. veebruaril 1992. Kumbki partei pole pääsenud riigikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles