FBI tuleb USA-le väljaantavale Rudile peagi järele

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Rudi tutvustus Ernst & Youngi kodulehel.
Marko Rudi tutvustus Ernst & Youngi kodulehel. Foto: www.ey.com

Ameerika Ühendriikide Föderaalse Juurdlusbüroo FBI töötajad peaksid lähiajal saabuma Tallinnasse, et viia USA-sse finantskuriteos kahtlustatav Marko Rudi.

Audiitorfirma Ernst & Young Baltic endise juhtivkonsultandi Marko Rudi (34) USA-le väljaandmist korraldab keskkriminaalpolitsei, teatab ERR Uudised.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Valdek Laur ütles, et kui taotlev riik ei ole Rudi peale väljaandmisotsuse jõustumist 5. augustil 30 päeva jooksul üle võtnud, tuleb ta seaduse kohaselt väljaandmisvahistusest vabastada.

Rudi kaitsja vandeadvokaat Leon Glikman on Tallinna halduskohtule esitanud ka halduskaebuse Rudi USA-le väljaandmata jätmiseks ja teinud valitsusele taotluse väljaandmise korralduse kehtetuks tunnistamiseks, sest kaitsja seisukoht on, et Rudile 2004. aasta aprillis inkrimineeritavad kuriteod on Eesti seaduste järgi aegunud.

Kuni vahistamiseni mullu septembri keskel audiitorifirmas Ernst & Young Baltic juhtiva konsultandina töötanud Rudit seostatakse 7,2 miljoni dollarilises ehk praeguse kursi järgi 81,6 miljoni kroonises lepingus veidi üle miljoni dollari ehk 11,5 miljoni krooni ebasihipärase kasutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles