Ene Ergma toetab homopartnerlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esimees Ene Ergma tunnistab Eesti Ekspressile antud intervjuus, et ta on põhimõtteliselt homopartnerluse seadustamise poolt.

«Ma tahan aru saada, ma ei taha vihata,» iseloomustas Ergma oma suhtumist samasooliste suhetesse, lisades, et talle isiklikult meeldivad boyfriend’id, kui aga kellelegi meeldib samasooline, siis on see selle inimese probleem.

Ekspressiga vestelnud Ergma leiab, et meie põhiseadus, mis sätestab selle, et kõik on seaduse ees võrdsed, on igati õige, aga ühiskond pole veel valmis. Ta lisab, et on asju, mis on seotud ka kultuuriruumiga ja paikadega, kust me oleme tulnud.

Ta osutab asjaolule, et me tuleme süsteemist, kus suhted samasooliste inimeste vahel olid kriminaliseeritud ning kus kõva häälega ei räägitud ka näiteks invaliididest, sest nõukogude inimene pidi olema ühesugune: musklis, tööd tegema.

Ergma rõhutab, et homosuhete seadustamise teema on sarnane nähtus - ühiskond peab hakkama tolereerima inimeste erinevust.

«Nüüd peame mõtlema, kuidas nii samasoolisi paare kui ka puuetega inimesi paremini ühiskonnaga siduda.»

Hoopis rohkem vajavad Ergma meelest läbi arutamist homoperekonna ees seisvad kasvatusküsimused.

Riigikogu esimees ei nõustu teadlaste väidetega, et kasvamine peres, kus on samast soost vanemad, ei muuda lapse jaoks midagi.

Lisaks homosuhete teemale on Egrma meelest terav küsimus ka vabaabielud, kuna ka see on osa traditsioonilise peremudeli muutumisest.

Kõige tähtsam on aru saada, mitte hakata kohe vihkama seda, millest aru ei saada, rõhutas Egrma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles