Jõhvis korraldatakse õppus «Viadukti varing»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmise nädala neljapäeva hommikul korraldab Ida-Viru maakonna kriisikomisjon Jõhvi linnas õppuse «Viadukti varing 2009». Õppuse korraldamise ettepaneku tegi Jõhvi vallavalitsus, lähtudes valla riskianalüüsist.


Õppuse stsenaariumi järgi leiab aset viadukti varing ajal, mil seda ületab liinibuss. Liinibuss ja viadukti konstruktsioonid kukuvad all liikuvale kütust vedavale rongile, mille kaks tsisterni purunevad. Diiselkütust sisaldavate tsisternide süttimisoht on suur ning plahvatuse korral on ohuala raadius umbes 350 meetrit. Liinibussis viibivad inimesed jäävad rusude alla kinni.

Õppuse käigus suletakse liiklus viaduktil kuni 40 minutiks. Samaaegselt korraldatakse evakuatsiooniõppus ohualasse jäävas SA Jõhvi Hooldekeskuses.

Õppusele on kaasatud Ida-Viru maakonna kriisikomisjon, Jõhvi vallavalitsus, Ida-Eesti Päästekeskus, Ida Politseiprefektuur, SA Ida-Viru Kiirabi, Häirekeskuse Ida-Eesti Keskus, Keskkonnainspektsioon, AS Eesti Raudtee, Ida Regionaalne Maanteeamet, Eesti Punase Risti Ida-Virumaa Selts ja Kirde Kaitseringkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles