Politsei soovitab lastele koolitee augustis selgeks õpetada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusepiirang Tallinnas suurendaks ohutust.
Kiirusepiirang Tallinnas suurendaks ohutust. Foto: Toomas Huik

Politsei soovitab algklassilaste vanematel enne kooliaasta algust koos lapsega koolitee läbi käia ja see selgeks õpetada.

«Head lapsevanemad, leidke lähipäevadel aega ja käige oma algklasside või kooliteele esimest korda asuva lapsega koolitee mõned korrad läbi, sest isegi siis, kui teie laps on paar aastat koolis käinud, on suvega ununenud liikluses kehtivad reeglid, ka võivad olla vahepeal muutuda liikluskorraldus,» teatas Ida prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste pressiesindaja vahendusel.

Teekond koolist koju või huvialaringi peaks olema eelnevalt läbi arutatud ning lapsega kokku lepitud, kuidas laps kooli minnes ja sealt tulles ta läbib, milliseid ülekäiguradasid ületab.

Lapsele tuleb selgitada jalakäijatele mõeldud liiklusmärkide tähendust ja pöörama tähelepanu ohutusele.

Tammiste sõnul peaksid seda tegema ka need vanemad, kes kavatsevad lapsi autoga sõidutada, sest kui tekib olukord, kus laps on sunnitud koolist jalgsi koju, muusikakooli või mujale minema, siis satub ta situatsiooni, mis on talle võõras ja seega ohtlik.

Politsei soovitab laps hommikuti kooli saata ajavaruga, et ta ei satuks liikluses ohtu kiirustamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles