Kaksiklinna maskotiks saavad piiritulbad Peeter ja Peteris

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maskott Peeter.
Valga maskott Peeter. Foto: Valga linnavalitsus

Läti Valka ja Eesti linna Valga maskottideks saavad liikuvad piiritulbad Peeter ja Peteris.

Kahe piirilinna 2004. aastal loodud ühine tunnuslause «Valga-Valka - üks linn, kaks riiki» on hästi vastu võetud ja aktiivset kasutust leidnud mõlemal linnapoolel, teatas Valga linnavalitsus.

Maskotid on kahe linna ajalugu kehastavad reklaamsümbolid, kes annavad piiritulpadena ringi liikudes ja inimestega rääkides visuaalselt edasi «üks linn-kaks riiki» mõtet.

Maskott
Peeter on rohe-valge triibuline piiritulp, mille mütsile on kirjutatud nii tema kui Valga linna nimi. «Peeter on rõõmsameelne ja muhe, kuid eestlaslikult natukene tagasihoidlik. Paigal seistes on tal kalduvus ühelt jalalt teisele tammuda. Inimestega suheldes kallutab ta pead paremale ja vasakule,» kirjeldatakse maskotti.

Valka maskott Peteris on rohe-valge triibuline piiritulp. Nagu Peeter, on ka Peteris rõõmsameelne, kuid Peetrist vähemalt poole julgem ja liikudes-rääkides ekspressiivsem. «Kuna Peteris on natuke kannatamatu, kipub ta vahel üles-alla hüppama.

Tihti tõmbab ta Peetri endaga kättpidi kaasa, tekitades nõnda otsese suhtlusmomendi oma kaasmaskotiga ning sümboliseerides sedasi ühtlasi ka kahe riigi sõprussuhteid,» seisab kirjelduses.

Käitumiselt eristuvad piiritulbad saavad ka inimestega suheldes lähtuda otseselt nende iseloomust - tagasihoidlikumatega saab osavamalt lävida Peeter, teistega Peteris. Muidugi ka vastupidi. Maskottide rahastamine sai teoks tänu ELi poolt rahastatava Eesti -Läti piiriülese koostöö programmi projekti Valga-Valka atraktiivsuse suurendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles