Jänes palkas endale poliitilise nõuniku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kultuuriminister Laine Jänes võttis tööle poliitilise nõuniku Jevgeni Žurjari-Ossipovi, kes peaks hakkama tegelema lõimumispoliitikaga.


Kultuuriministeeriumi pressiesindaja kinnitusel on eelmise poliitilise nõuniku lahkumisest möödas üle poole aasta.

«Uue nõuniku brutopalk on 13 000 krooni ning nagu Eestis tavaks, lahkuvad poliitilised nõunikud koos ministri volituste lõppemisega,» selgitas pressiesindaja.

Ministeerium põhjendab nõuniku palkamist sellega, et selle aasta suvel tuli seoses rahvastikuministri büroo kaotamisega kultuuriministeeriumile üle kogu riiklik lõimumispoliitika valdkond.

Uue nõuniku Jevgeni Žurjari-Ossipovi tööülesanded puudutavad vähemusrahvuste kultuurilise mitmekesisuse valdkonda ning neid teemasid, mis tulid rahvastikuministri büroo kaotamisega üle kultuuriministeeriumile.

«Rahvastikuministri büroos töötas siiski 16 inimest, meie ministeeriumis tuleb sama teemaga tegeledes hakkama saada kolm korda väiksema töötajaskonnaga,» toonitab ministeerium oma vastuses. Ministeerium rõhutab, et kõigis ministeeriumides on olnud ja on ka praegu ministritel poliitilised nõunikud ning kultuuriministritel pole kunagi olnud üle kahe nõuniku.

Seni töötas Jevgeni Žurjari-Ossipov riigikogu Reformierakonna fraktsiooni nõunikuna. Ta lõpetas eelmisel aastal Eesti-Ameerika Äriakadeemia ärijuhtimise eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles