Politsei usaldus tõusis augustis rekordtasemeni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Inimeste usk politseisse püsib jätkuvalt kõrge ning augustis jõudis korrakaitsjate usaldusprotsent kõigi aegade kõrgeima tasemeni.

Turu-uuringute ASi küsitluse järgi usaldas augustis politseinikke 86 protsenti inimesest ehk kahe protsendi võrra enam kui eelmise rekordi ajal mullu jaanuaris.

Kui juulis elanike arvamust politsei usaldusväärsuse kohta ei küsitud, siis juunis usaldas korrakaitsjaid 80, mais 82, aprillis 79, märtsis 78, veebruaris 79 ja jaanuaris 81 protsenti küsitlusel osalenutest.

Mullune keskmine usaldusprotsent küündis 80-ni, mis on seni kõigi aegade rekord. Võrreldes 2007. aastaga tõusis politsei usaldusmäär mullu viie ning 2006. aastaga võrreldes kaheksa protsendipunkti võrra. 2005. aastal usaldas korrakaitsjaid 71 ja 2004. aastal 70 protsenti küsitletuid.

Politsei usaldatavus jõudis eelmise rekordtasemeni mullu jaanuaris, kui korrakaitsjaid usaldas 84 protsenti küsitletutest.

2007. aastast alates ei ole politsei usaldusmäär ühelgi kuul langenud alla 72 protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles