Taisto: bussijuhi kummalise käitumise põhjus pole teada

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees Online'i lugeja foto avarii teinud Taisto bussist.
Postimees Online'i lugeja foto avarii teinud Taisto bussist. Foto: Postimees.ee

Bussifirma Taisto Liinide teatel pole veel teada, miks nende bussijuht Toivo eile eluohtlikke manöövreid tegi ja hilisõhtul liiklusmärgi maha sõitis.

«Kiirabi Toivol tervisehäiret ei tuvastanud. Vaatamata sellele saatsime ta veel öösel Tartu närvikliinikumi uuringutele, kus meie andmetel tuvastati, et füüsiliselt oli bussijuht terve ja polnud ei alkoholi- ega narkojoovet,» ütles Taisto Liinide juhataja Taisto Kängsepp Postimees Online’ile.

«Mõistagi oli ta pärast õnnetust šokis. Seega on meie jaoks täiesti teadmata, mis võis pühapäevased vahejuhtumid selle bussijuhiga põhjustada.»

Tema sõnul bussijuht praegu puhkab ning mingi aja pärast räägivad temaga firma esindajad ja otsustavad, mis juhist edasi saab.

«Kui ta tahab bussijuhina edasi töötada, peab ta läbima arstliku komisjoni, aga ilmselt soovitame tal mõelda rahulikumale tööle.»

1946. aastal sündinud Toivo on sõitnud Taisto värvides üle kuue aasta, alguses rahvusvahelisi liine ja viimastel aastatel Võru-Tallinna bussiliini.

«Meie jaoks on tegemist väga kogenud juhiga, keda hindame kõrgelt ja kellel pole varem mingeid probleeme olnud. Seetõttu tuli meile üldse üllatusena, et reisijad kutsusid temale pühapäeva päeval ohtliku sõidu pärast politsei,» kommenteeris Kängsepp.

Põlvamaal Maaritsa külas kinni peetud juhil kontrollis politsei joovet, kuid tunnistas mehe kaineks.

Kängsepa sõnul ei tuvastanud ka sündmuspaigale kohale sõitnud firma Tartu esindaja pärast vestlust bussijuhiga viimase käitumises midagi imelikku.

«Kuna bussijuht sai vahepeal Tartus neli tundi puhata ja Toivo ka ise kinnitas, et temaga on kõik korras, otsustasime tal lasta õhtul liiniga uuesti Tartust Võrru sõita,» põhjendas Kängsepp, miks lubati juba korra roolist maha võetud juht uuesti sõitma.

Kängsepp täpsustas, et Maaritsast kuni Tallinnani ja tagasi Tartu sõitis asendusbussijuht.

Kui Toivo oli teinud 3 minutit enne südaööd Tartu vangla juures avarii, viidi ta haiglasse uuringutele.

Pärast kokkupõrget liiklusmärgiga viis teine buss reisijad natuke enne kella ühte öösel Tartust edasi Võrru, seega jäi liin umbes tunnikese hiljaks, teatas Kängsepp.

Kängsepp märkis ka, et firma võtab sündmuse mõjul kaalumisele üle 60-aastaste bussijuhtide tervisekontrolli tihendamise.

Tema sõnul on probleem, et bussijuhtide vanus Eestis hetkel tõuseb, kuna noori pole peale tulemas.

«Nooremaid on võimalik bussirooli meelitada kõrgema palgaga, see tähendab aga kindlasti reisija jaoks bussipileti hinna tõusu,» ütles Kängsepp.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ave Lillemäe teatel kaldus 1946. aastal sündinud Toivo juhitud kaugliinibuss eile kella 23.57 ajal Tartus Turu tänaval seni teadmata põhjustel vastassuunavööndisse ja sõitis otsa sõidutee keskel paiknevatele liiklusmärkidele.

Lillemäe teatel oli tegu sama juhiga, kes sõitis paar tundi varem Võrust Tartu suunas ja kellel käskisid reisijad peatuda Põlvamaal Maaritsas pärast seda, kui nad olid pääsenud paaril korral napilt kraavi sõitmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles