Pärnumaal peeti kinni dokumentideta palestiinlased

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schengeni tsooni avamine Tallinna sadamas.
Schengeni tsooni avamine Tallinna sadamas. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

16. septembril pidas Lääne piirivalvepiirkonna Pärnu piirivalvekordoni toimkond Tallinna poole teel olnud liinibussis kinni kaks dokumentideta Palestiina Föderatsiooni kodanikku.

Kolmapäeva lõuna paiku pidas Pärnu piirivalvekordoni toimkond reisidokumentide kontrollimiseks kinni liinibussi Scania, mis oli teel Riiast Tallinnasse, vahendas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja.

Dokumentide kontrollimise käigus selgus, et bussis viibis kaks ilma isikut tõendava dokumendita reisijat.

Isikud toimetati isikutuvastamiseks Pärnu piirivalvekordonisse.

Kinnipeetud kodanikeks osutusid 1981. ja 1982. aastal sündinud kaks Palestiina Föderatsiooni kodanikku.

Isikuid karistati väärteokorras rahatrahviga ning nad paigutatakse väljasaatmiskeskusesse.

Lääne piirivalvepiirkond annab teada, et piirkonnas toimib vihjetelefon, kuhu oodatakse informatsiooni Eesti Vabariigis ebaseaduslikult viibivate ja töötavate välismaalaste kohta, samuti dokumentide võltsijate, narkootiliste- ja psühhotroopsete ainete käitlejate ning Eesti maksumärgiga märgistamata alkoholi ja tubakatoodete müümise kohta.

Informatsiooni oodatakse ka muude õigusrikkumiste kohta. Telefoninumber, kuhu kodanikukohuse täitja saab ööpäevaringselt helistada ja vihje esitada on 440 1457. Vihjetelefonile helistajate anonüümsus on garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles