Medvedev: Meil on Putiniga ühine visioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev kinnitas eile, et tema ja peaminister Vladimir Putini visioonid on väga sarnased, kuigi nende karjäärid enne poliitikasse astumist olid erinevad, vahendas uudisteagentuur AFP.


Sarnasused algasid Medvedevi sõnul juba tollases Leningradi ülikoolis, kus nad mõlemad eri aegadel õigusteadust õppisid.

«Sama ümbruskond ... haridustase ... teatud elutähtsad väärtused, tutvusringkond,» tsiteerisid Vene agentuurid presidendi intervjuud Šveitsi meediale. «Seepärast pole õige, kui inimesed kirjeldavad meid erinevaina: üht kui noort liberaalset juristi ja teist kui spiooni, sest meil on tõesti paljudes asjades elus sama visioon,» kinnitas Medvedev.

Ta lisas küll, et on naeruväärne väita, nagu oleksid Medvedev ja Putin identsed.

Medvedevi kommentaarid kordavad Putini sellenädalasi samasuguseid väiteid.

Seoses eelseisvate 2012. aasta presidendivalimistega on Venemaal viimasel ajal räägitud peaministri ja presidendi erimeelsustest ning võimalikust vastasseisust tulevikus.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles