Maanteeamet paigaldab teise kiiruskaamera

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Maanteeamet alustab täna teise automaatse kiiruskaamera paigaldamist Tallinna-Tartu maantee 79,9. kilomeetrile Paide vallas Otikul.

Kiiruskaamera paigaldamise eesmärk on andmevahetuse testimine maanteeameti liiklusregistri ja politseiameti andmebaaside vahel ning kaamerakorpuse paigaldustööde piirkonnas palub maanteeinfokeskus olla liiklejatel tavapärasest tähelepanelikumad.

Esimese statsionaarse kiiruskaamera paigaldas maanteeamet juulis ning see püstitati Tallinna-Tartu maantee 73. kilomeetrile. Ühtekokku tuleb maantee äärde 16 kaamerat, mis peaksid hiljemalt novembri lõpus ka töökorras olema ning kiiruseületajatele automaatselt trahve määrama hakkama.

Asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid. Teelõikudele paigaldatakse automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.

Üheksa kaamerakohta on Tallinna-Tartu maantee lõigul 64.- 85. kilomeetrini (Mustla-Mäo), kuus kaamerakohta lõigul 91. - 114. kilomeetrini (Mäo-Imavere) ning üks kaamerakoht lõigul 43. - 49. kilomeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles