Välisministril oli New Yorgis tihe töönädal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Kodus viisaskandaali keskel oleval välisminister Urmas Paetil oli New Yorgis tihe töönädal: ÜRO Peaassamblee avanädalaga samaaegselt toimus seal iga-aastane Euroopa välisministrite väljasõiduistung.

Euroopa Liidu välisministritel oli New Yorgis rida kohtumisi, sealhulgas eile Vene kolleegi Sergei Lavroviga ja Eesti viisaskandaal sel kõneks ei olnud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ei, see küll ei ole teema, mis siin peaks päevakorras kuidagi olema, kohalike omavalitsuse valimiste küsimusi siin tasemel ei arutata,» ütles Paet. «Euroopa Liidu ja Venemaa kohtumisel oli juttu hinnangutest Gruusiale, siin on jätkuvalt Venemaa ja Euroopa Liidu seisukohad kategooriliselt erinevad.»

Kodus välisministrit jälitav viisaskandaal jõudis muidugi ka New Yorki kohale.

«Eks ta muidugi jõudis siia, ja muidugi ei tahaks väga olla nõus sellega, et see skandaal on kuidagi minu isiku ümber,» rääkis Paet. «Ma rõhutan veel kord, et välisministeerium tegi oma igapäevast tööd, andes hinnanguid ühele või teisele küsimusele, milles on välispoliitiline mõju selgelt olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles