Keeleinspektorid saatsid 22 taksojuhti eesti keele eksamile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleeksami vestlusteemad.
Keeleeksami vestlusteemad. Foto: Toomas Huik

Taksojuhtide eesti keele oskuse luubi alla võtnud keeleinspektorid saatsid septembris eksamile 22 pealinna taksojuhti.


Keeleinspektsiooni järelevalvejuhi Leho Klaseri sõnul kontrollisid inspektorid eelmisel kuul 31 taksojuhti, kellest vaid üheksa valdab vajalikul määral eesti keelt ning kel on ka asjakohane tunnistus. Ülejäänutele tehti tema sõnul ettekirjutus käia erinevateks tähtaegadeks, kuid hiljemalt 2010. aasta 1. aprilliks keeleeksamil.

Klaseri sõnul on majanduslikult raskel ajal üha rohkem neid, kes soovivad taksot sõita, ning seetõttu on inspektorid saanud oodatust vähem tegeleda taksojuhtidega, kes on juba varem puuduliku keeleoskuse pärast eksamile saadetud.

Tema kinnitusel on linna taksokomisjonil praegu oluline otsustada, kellele uutest FIEdest anda veoluba, ning tegeleda ka taksoveoluba või sõidukikaarte uuendavate firmadega.

«Taksoveoluba antakse firmale, kes ise jagab sõidukikaarte oma äranägemise järgi. FIE saab oma nimele mõlemad. Varem kontrollituid on raske kätte saada, sest nad liiguvad ühest firmast teise,» nentis ta ja lisas, et kui praegust korda ei muudeta, pole ka taksojuhtide keeleoskuse paranemist loota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles