Saaremaa apteekrid ei näe vajadust valveapteegi järele

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehkki Eesti apteekreid ja apteeke ühendavad liidud toetavad sotsiaalministri algatust rajada üle-eestiline valveapteekide võrk, tõdevad Saare maakonna apteekrid, et sellist ööpäevaringselt tegutsevat rohupoodi Saaremaa ei vaja.



Nõukogude ajal 24 tunni apteegina tegutsenud Saaremaa apteegist öeldi, et pärast kella seitset õhtul käivad apteegis mõned üksikud inimesed, lisaks eeldab valveapteegi ülalpidamine raha ja väljaõppinud kaadrit, mida silmapiiril ei paista.

Apteegitöötaja sõnul peavad igal inimesel, eriti lastega peredel, elementaarsed esmaabivahendid - lihtsad valuvaigistid ja palavikualandajad - kodus olemas olema.

Maire Rõmmel Kihelkonna apteegist ütles, et Saaremaa on ööpäevaringse apteegi tarvis ikkagi väga väike ja vaikne koht ning valveapteegi avamine praegusel kokkuhoiuajal on kaheldava väärtusega ettevõtmine. «Enamasti varuvad inimesed, kel on mingi spetsiifiline haigus, ravimeid juba ette,» lisas ta.

Saaremaa naabersaare suurima keskuse Liiva apteegi juhataja asetäitja Maie Vallo sõnul toimuvad maa-apteegid üldiselt nii, et kui inimesel on abi vaja, saab ta seda ka siis, kui apteek on suletud - enamasti elavad apteekrid rohupoega samas majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles