Sel talvel veokitest Tallinna-Tartu maanteel ei pääse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemöödunud talvel suunati nädalavahetuse tipptundide ajaks veoautod Tallinna-Tartu maanteelt ära Piibe maanteele.
Ülemöödunud talvel suunati nädalavahetuse tipptundide ajaks veoautod Tallinna-Tartu maanteelt ära Piibe maanteele. Foto: Raigo Pajula

Tänavu talviseks hooajaks pikkade veokite sõidupiirangut Tallinna-Tartu maanteele ei tule, sest see pole majanduslikult otstarbekas.

Ehkki veel kevadel oli maanteeametil tõsine plaan selleks talveks taas pikkade veokite sõitmine Tallinna-Tartu maanteel nädalavahetustel ära keelata ning selleks lisati vajalik seaduslik alus ka liiklusseadusse, on nüüdseks olukord muutunud ja piirangu kehtestamisest loobuti.

«Põhjuseid on laias laastus kaks. Esiteks on liiklussagedus võrreldes eelmise aastaga langenud. Kolleegide nii-öelda majasisene küsitlus näitab, et ka Tallinna-Tartu vaheline liiklus on suhteliselt rahulik,» sõnas maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane.

Teiseks tõi ta välja majandusliku olukorra. «Igasugune piirang tekitab vedajatele lisakulutusi, aga ka maanteeametile,» sõnas Vane.

Samas lisas ta, et seda teemat täielikult ära ei unustata ja vajadusel tullakse selle juurde tagasi. «Leidsime, et piirang peaks olema nii ajaliselt kui teepikkuse osas lühem. See tähendab, et ka suunaviidad tuleb ümber teha, mis on kallis lõbu.»

Maanteeamet katsetas 2007/2008 sügistalvel üle 12-meetriste veoautode sõidu keeldu Tartu maanteel reedeti kella 13-20ni Jüri liiklussõlmest Kärevere ristmikuni. Keeld kehtestati ajal, mil päevad on lühikesed ning teed on täis lund ja pori, mis kõik vähendab nähtavust. Tollal oli maanteeamet keelu tulemusega üldiselt rahul, ehkki see põhjustas nurinat vedajate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles